donderdag 27 februari 2014

Schrijvers en Zart-kunst bij Baut

Herman Brusselmans, Christophe Vekeman, Saskia Noort en Kluun droegen zondag 23 februari in restaurantBaut voor uit eigen werk . Op de achtergrond: Zart-kunst van Coen Pohl en David de Leeuw. 

Afbeelding

Het is niet iedere dag dat je een viergangenlunch plus verbale lekkernijen van bekende Nederlandse en Vlaamse schrijvers krijgt voorgeschoteld. Zart-man José Verspui en zijn 2 kunstenaars genieten ervan, in het hippe restaurant aan de Wibautstraat.
Terwijl de honderd genodigden hun tongen laten strelen door paddestoelensoep, dikbelegde natuurbroodjes, paddorisotto en fancy toetjes, trakteren de schrijvers hen op de verhouding man/vrouw, zelfmoord, seks en poep met de geur van uiensoep (u mag zelf raden wie wat in de mond neemt). En geloof het of niet er is ook een konijn dat zingt.

Afbeelding

De Amsterdamkaart van Coen Pohl voegt een strakke en stijlvolle blikvanger toe aan de kleine schemerige VIP-nis met lederen bank en fauteuil waar het drietal zit. En de magische Amsterdamreflectiefoto’s van David de Leeuw wedijveren met de bekende schrijvers om aandacht. Gelukkig hangen de vijf werken van Zart er nog tot half april. In gelimiteerde oplages, maar Zart verkoopt en verhuurt ze tegen een schappelijke prijs. Topkunst die betaalbaar is . Komt dat zien!


coenpohl
Een abstracte versie van Amsterdam van boven. Door de focus te leggen op de vlakverdeling, gedefinieerd door het raster van straten en grachten, worden de kenmerkende vormen en patronen extra versterkt.

(Coen Pohl)


1178b
Seizoen na seizoen draait de molen.
To every seizoen turn, turn, turn.

(David de Leeuw)


0533b
Amsterdammers staan dicht bij elkaar.
Amsterdam stands together.

(David de Leeuw)


0143b
Eeuwigheid en vergankelijkheid in een plasje.
Eternity and transience in a puddle.

(David de Leeuw)


0004b
Onder de oppervlakte loeren de geheimen van Amsterdam.
Beneath the surface, the lure of Amsterdam city’s secrets.

(David de Leeuw)


De Kunstenaars:

Coen Pohl
Coen Pohl is een beginnend artiest die zich laat inspireren door de stedelijke omgeving. Wolkenkrabbers, skylines en de groei van steden zijn thema’s die vaak terug komen in zijn werk.

David de Leeuw
David de Leeuw deelt met zijn vaak sprookjesachtig stadsgezicht, stadsvolgels, stadsnatuur, stadsreflecties, stadsschaduwen en de stad bij nacht zijn unieke belevingswereld met anderen. Hij fotografeert nu 2 jaar

Like onze facebookpagina: www.facebook.com/zarthotels en blijf op de hoogte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten